Krijgt Herentals volgend jaar een Herentals Wintert?

Zondag vindt op de Grote Markt in Herentals de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Volgende week vrijdag is het kerstmarkt in Noorderwijk. De Noorderwijkenaren kunnen op het einde van dit jaar opnieuw terecht in hun gezellige kerstkeet. Die staat tot 6 januari aan het Dorpshuis. In Herentals omvat de eindejaarsperiode drie koopzondagen en kan je een auto winnen in een koopactie. Er is ook nog een winterwandeling maar dat is het zowat voor de hoofdstad van de Kempen…

Enkele verenigingen kijken nu al naar initiatieven zoals Geel Wintert en Turnhout Wintert, of de Winterbar in Heist-op-den-Berg. Vier weekends lang met daarnaast nog enkele extra dagen zijn er in die gemeenten heel wat initiatieven met optredens en andere animatie. Of wat maar te denken van de sfeer in het begijnhof van Lier.

Ook in en rond het begijnhof van Herentals zijn er heel wat troeven aanwezig voor een gezellige sfeerperiode rond Kerstmis en Nieuwjaar. Het Begijnhofpark biedt daarvoor trouwens een schitterend kader.

Vraag is: wie durft er volgend jaar iets van te maken en neemt initiatief?

foto: Geel Wintert is nu al een succes