Studentendoop loopt uit de hand in blokhut Vorselaar, 1 student kritiek

Ziekenwagen, ambulance
Foto: archief

Een studentendoop is woensdagavond in Vorselaar uit de hand gelopen. Drie studenten van de universiteit uit Leuven slaagden in Leuven in het eerste deel maar moesten daarna nog in Vorselaar enkele proeven afleggen.

Daar was voor de doop aan Rommelzwaan, de blokhut Cardon afgehuurd. Een twintigtal studenten wilden de doop live meemaken. De drie groentjes ondergingen barbaarse proeven. De studenten moesten een grote hoeveelheid visolie drinken en werden buiten met ijskoud water overgoten. De drie studenten werden onwel en werden door hun doopvaders naar het AZ in Malle gebracht.

Daar kreeg een 20-jarige student uit Edegem een hartstilstand. Hij werd naar het UZA overgebracht. Zijn toestand is nog altijd kritiek. De toestand van de 2 andere studenten die onwel werden is bevredigend.

Het onderzoek loopt.