Baskwadderbrood uit Herentals is nieuw streekproduct

Nu zaterdag is het opendeurdag bij brouwerij Leysen ter gelegenheid van de 3de verjaardag van de brouwerij.

Er zullen gratis rondleidingen worden gegeven en de verschillende bieren kunnen geproefd worden in een gezellige setting. Ook zullen er enkele bieren van het vat te verkrijgen zijn.

Tegelijk wordt er een nieuw streekproduct voorgesteld. Namelijk Baskwadderbrood.

Dit brood wordt geproduceerd bij Bakker Mens (Wasserijstraat Herentals) . Hij verwerkt in het brood de ingrediënten van de Baskwadder tripel. In dit geval niet enkel de mout maar ook de kruiden. Hierdoor krijgt het brood zijn kruidige toets. De kenners zullen zeker de koriander en de sinaasschil die in het bier zitten terug vinden in het brood. Ook het bier zelf is toegevoegd in het beslag.

Het is een stevig brood met goed beet doordat ook de mout in het brood verwerkt is.

De letter B op het brood is de B van Baskwadder!

Een op en top Herentals streekproduct omdat zowel het bier als het brood in Herentals zijn geproduceerd!

Zaterdag kan het brood geproefd worden tijdens de opendeur dag van 12 tot 20u bij de brouwerij Leysen aan de Meivuurstraat 2 in Herentals.

Maar het is tevens te koop bij Bakkerij Mens in de Wasserijstraat te Herentals