Heist zet vrijwilligers en hun vrijwilligerswerk in de kijker

Prijsuitreiking fotowedstrijd ‘Zet vrijwilligers(werk) in Heist-op-den-Berg positief in de kijker’.

Elk jaar op 5 december, op de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk, staat de wereld stil bij de miljoenen vrijwilligers die zich overal ter wereld nuttig maken. In Vlaanderen doet 1 op 7 mensen vrijwilligerswerk. Dit betekent dat er in Heist-op-den-Berg meer dan 5.000 inwoners ‘vrijwilligen’.

Om dit vrijwilligerswerk zichtbaar te maken, organiseerde de gemeente Heist-op-den-Berg voor de tweede keer een fotowedstrijd. Opdracht was om vrijwilligerswerk positief in de kijker zetten.

15 personen namen individueel deel, zes personen namen deel in naam van een vereniging. De inzendingen, net als het vrijwilligerswerk dat in beeld gebracht werd, waren heel divers: jeugdverenigingen, dienstverlening, cultuur, vrijetijdsbesteding, sport, …

Uit de foto’s blijkt overduidelijk dat vrijwilligerswerk iets betekent voor onze omgeving. Zowel de vrijwilligers als de deelnemers beleven plezier aan de activiteiten en de samenleving wordt er bovendien ook warmer van.

Ondertussen zijn de winnaars van de fotowedstrijd ook bekend. Lieve Van Winckel won als individuele deelnemer met een beeld van een groene peter, die zwerfvuil opruimt. Zij wint een Heistse geschenkcheque ter waarde van 100 euro. KLJ Wiekevorst nam deel als vereniging. Zij zetten de vrijwilligers van hun kookploeg in de bloemetjes. Zij winnen een Heistse geschenkcheque ter waarde van 250 euro.

Proficiat aan de winnaars en deelnemers, maar ook een dikke proficiat en een dankjewel aan alle vrijwilligers die, door hun inzet, onze gemeente warmer en aangenamer maken!