Sander’s Ontbijt leverde 22.500 euro op

In café De Bareel in Olen werd de opbrengst van het 6de ontbijt voor Duchenne-patiënt Sander Stappaerts overhandigd aan de dokters Nathalie Goemans en Liesbeth De Waele van het UZ Leuven. Sander en zijn ouders Cindy en Steve konden een cheque van liefst 22.500 euro overmaken aan het Rondou-fonds, dat deze progressieve spierziekte wil bestrijden. 1.500 mensen smulden van Sander’s ontbijt. Bovendien waren er nog giften van WSC Watervoort, Ronde Tafel Herentals en Optiek Daan in Noorderwijk, goed voor in totaal 6.700 euro.

“Ik ben alweer getroffen door de warmte, de energie en de samenhorigheid die deze actie uitstraalt”, aldus professor-dokter Goemans, die samen met haar collega het feestje voor de vrijwillige medewerkers van het ontbijt bijwoonde. Cindy en Sander bedankten in het bijzonder basisschool Toermalijn voor de medewerking. “Sander is de school nu ontgroeid maar ze zal altijd in ons hart blijven zitten”, verzekerde Cindy. (Foto’s Marcel Nelis)