Kerstconcert Herentalse koren

Kerstconcert van de Herentalse koren

Op zaterdag 15 december organiseren de verenigde Herentalse koren voor de tiende maal een gezamenlijk kerstconcert. In 2006 begon dit als een jaarlijkse traditie, sinds 2014 stapten de koren over op een tweejaarlijks concert. Ook dit jaar weer brengen De Gagel, het Koninklijk Sint-Franciscuskoor, Canta Libre en Vocaal Ensemble Markant – samen goed voor meer dan 150 zangers en een tiental muzikanten – een afwisselend programma met traditionele en hedendaagse kerstliederen en liederen in de sfeer van Kerstmis. Het Heggekoor en kinderkoor Hartendief uit Poederlee werden dit jaar uitgenodigd als gastkoor en ook de woordklas van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans verleent zijn medewerking en wisselt de muzikale optredens af met poëzie en korte verhalen rond Kerstmis.

Het kerstconcert van de Herentalse koren vindt plaats op zaterdag 15 december om 19:30 in de Sint-Jan de Doperkerk op de Molekens. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa en zijn te koop bij de deelnemende koren, via www.ensemblemarkant.be, tickets@ensemblemarkant.be telefonisch op 0478 / 48 89 76.

Na het concert wordt iedereen uitgenodigd op een drink in de turnzaal van de Leertuin, waarvan de opbrengsten ten voordele zijn van Den Dorpel.