AZ Herentals moet werking spoeddienst reorganiseren

    De permanentie op de spoeddienst van het AZ Herentals moet gereorganiseerd worden. Dat is de voornaamste aanbeveling van de Vlaamse Zorginspectie na een controle van de werking van de spoeddienst in september.

    Overdag zijn er 2 spoedartsen aanwezig, ’s nachts is dat maar één. Wanneer de MUG vertrekt gaat die spoedarts mee en is er eigenlijk geen spoedarts aanwezig. Nu springt een arts van de dienst inwendige Zorg of Anesthesie bij.

    Het AZ Herentals kreeg voor de spoeddienst een zogenaamd ‘rood knipperlicht’. Dat betekent dat ze binnen de 3 maand de opmerking moeten opgelost hebben.

    Alle andere diensten van het AZ Herentals kregen in het rapport de vermelding uitstekend: de werking van de diensten, hygiëne van het personeel en de afhandeling van de patiëntendossiers.