Fruitbomen Hoebenschot voor Talander

Hoebenschot Plant en Tuin laat een fruittuin groeien voor Talander

LICHTAART – Het tuinaannemersbedrijf Hoebenschot Plant en Tuin bestaat dit jaar 25 jaar. Reden genoeg voor zaakvoerders Geert Laenen en Marjan Denie om het plantseizoen feestelijk in te zetten. Want voor elke aankoop in hun ambachtelijke fruitboomkwekerij schenken ze een stukje fruittuin aan het goede doel Talander vzw in Arendonk.
Het plantseizoen is gestart. Dat betekent een drukke periode voor Hoebenschot Plant en Tuin voor de aanleg en het onderhoud van tuinen. Maar zeker ook in de ambachtelijke fruitboomkwekerij. Die staat in de Kempense regio en daarbuiten bekend om opmerkelijke oude en/of vergeten fruitsoorten in een zeer ruim assortiment. Van lekkere appels en peren over kleinere frambozen en krieken tot exotische amandels en moerbeien.

Een fruittuin voor de Wouwershoeve van Talander

In juni vierde het tuinbedrijf z’n 25-jarig bestaan met een Open Tuinendag voor het grote publiek en een heerlijk tuinfeest. Ter gelegenheid van dit zilveren jubileum zet Hoebenschot Plant en Tuin nu een actie op poten ten voordele van het goede doel. “Iedereen die bij ons of via de webshop een bestelling van fruitbomen, -hagen en -planten doet, steunt Talander”, vertelt Marjan Denie van Hoebenschot Plant en Tuin. “Concreet betekent dit dat we bij elke verkoop een centje opzijleggen voor de Wouwershoeve, het project van de vzw Talander in Arendonk. Met de bedoeling om zo een fruittuin bij elkaar te sparen die we dan in het voorjaar cadeau doen en aanplanten.”

Talander creëert op en rond de Wouwershoeve een unieke werk- en leefplek voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking, te midden van de natuur. Lees meer over het project.

Maatschappelijk engagement

Dat zit in de genen van Hoebenschot Plan en Tuin. “Met andere mensen, die minder kansen hebben, kennis delen en dingen realiseren”, zegt Marjan Denie. “Da’s heerlijk, toch?” Zo loop er ook een intense samenwerking met de school voor buitengewoon onderwijs de 3master in Tielen en Kasterlee.

Alle info over deze actie vind je op www.fruittuin-talander.be

Hoebenschot Plant en Tuin legt de focus op het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van heerlijke tuinen van particulieren, bedrijven en instellingen in de regio Kempen die heerlijk buitenleven belangrijk vinden. Tuinen die meegroeien en bloeien met de behoeften van de bewoners. Met heerlijk vers fruit van bomen, fruithagen en -planten.

www.hoebenschot.be