Lezing Paul Broos bij Neos Herentals

PROF.DR.EM. PAUL BROOS te gast bij NEOS HERENTALS :
WANDELEN DOORHEEN DE GESCHIEDENIS VAN DE GENEESKUNDE :
Scharnierpunten in het medische denken en handelen.

Prof.Dr.Em. Paul Broos was gewoon hoogleraar aan de KU Leuven en gepensioneerd diensthoofd Heelkunde en Traumologie van het UZ Leuven. Hij is één van de weinige Vlamingen die het bracht tot Fellow of the Royal College of Surgeons of England. Gedurende jaren leidde hij generaties studenten binnen de boeiende wereld van anatomie en de chirurgie.

Tijdens deze lezing reist Prof. Broos terug in de tijd en toont de evolutie die de geneeskunde in de loop der eeuwen heeft ondergaan. Van medicijnmannen, de Griekse humorentheorie tot de wetenschappelijke benadering van ziekten. Over diagnosen, therapieën, operaties, medicijnen en belangrijke geneeskundigen zoals Hippocrates, Galenus, Andreas Vesalius en Herman Boerhaave.

Dinsdag 27 november 2018 om 14 uur in het nieuwe “Convent II”, Augustijnenlaan, 26 te Herentals.
Toegang: leden 5 euro, niet-leden 10 euro (prijs incl. drankje). Inschrijven tot 20 november 2018 door betaling : NEOS-HERENTALS : BE96 0689 0724 8505 Paul Broos + naam. Info secret.: Jack Verhees : Telnr. : 0475 770203 / 014 500511 verhees.jack@gmail.com
Van harte welkom!

foto: Marcel Nelis/KempenNieuws.be