Burgemeester Vleugels geeft nieuwe draai aan coalitierad

CD&V Heist-op-den-Berg en PRO Heist hebben besloten om een gezamenlijk, inhoudelijk project neer te schrijven dat moet dienen als leidraad om Heist-op-den-Berg de volgende zes jaar te besturen. Via dit initiatief wensen zij een inhoudelijke basis te leggen waarop een toekomstige meerderheid kan gevormd worden. Op die manier willen zij spoed zetten achter de coalitievorming.

Het gaat dus om een inhoudelijk project voor Heist-op-den-Berg met als uitgangspunt uiteraard het verkiezingsprogramma van beide partijen. Tegelijk echter worden ook alle andere partijen uitgenodigd om mee te werken aan het project. Niemand wordt dus uitgesloten, wel in tegendeel, elke geïnteresseerde partij kan van meet af meeschrijven aan het inhoudelijke project en zo mee haar stempel drukken.

Vermits niemand wordt uitgesloten, gaat het zeker niet over een poging om een anti-coalitie op te zetten tegenover de ene of de andere partij. Dit is dus anders dan in het N-VA-voorstel dat CD&V als grootste partij wenst uit te sluiten. CD&V dat ondanks verlies toch de sterkste partij blijft in Heist, zowel op vlak van lijststemmen als wat betreft de voorkeurstemmen van haar kandidaten en daardoor beschikt over het sterkste mandaat van de kiezer om het initiatief tot coalitievorming te nemen.

Het voorstel ligt volgens CD&V verder helemaal in de lijn van haar Allerheiligenbrief, waarin de Heistse partijen werden opgeroepen om de bestaande patstelling te doorbreken wat ruimer te denken dan de nipte meerderheden die men op 14 oktober van verschillende zijden voor ogen had en die niet realiseerbaar bleken.

Het voorstel strookt eveneens met de eerder, herhaaldelijk geuite houding vanwege PRO-Heist die stelt dat zij weliswaar het inhoudelijke voorstel van de N-VA-coalitie (met Groen, VLD en PRO-Heist maar zonder CD&V) wilde aanhoren, maar dat zich toch in het gezamenlijke initiatief met CD&V wil inschrijven. Ook zij willen alles in het werk stellen om zo snel mogelijk uit deze impasse te geraken: “Een gemeente met bijna 43.000 inwoners, 700 personeelsleden en een begroting van 38 miljoen euro verdient het om goed bestuurd te worden. Als Pro Heist blijven wij constructief meewerken aan de beste oplossing voor onze gemeente.”

Dit gezamenlijke, inhoudelijk initiatief zal vanuit CD&V getrokken worden door Dirk Van Noten en vanuit PRO Heist door Kelly Van Tendeloo. Het initiatief wijst ook op de sterke inhoudelijke band die er tijdens de voorbije bestuursperiode is ontstaan tussen beide partijen.

Deze morgen werd aan de andere lijsttrekkers onderstaande uitnodiging verstuurd:

Beste lijsttrekker,

CD&V Heist-op-den-Berg en PRO-Heist hebben besloten een gezamenlijk inhoudelijk project neer te schrijven dat moet dienen als leidraad om Heist-op-den-Berg de volgende zes jaar te besturen. Door dit te doen wensen zij een inhoudelijke basis te leggen waarop een toekomstige meerderheid kan gevormd worden. Op die manier willen zij spoed te zetten achter de coalitievorming.

Het gaat dus om een inhoudelijk project met als uitgangspunt uiteraard het verkiezingsprogramma van beide partijen. Tegelijk echter worden ook alle andere partijen uitgenodigd mee te werken aan het project. Niemand wordt dus uitgesloten, wel in tegendeel, elke geïnteresseerde partij kan van meet af meeschrijven aan het inhoudelijke project en zo zijn stempel drukken.

Een eerste vergadering is al voorzien morgenavond, woensdag, 14 november om 20.00h. In geval van interesse vanwege uw partij, kan u contact opnemen met Dirk Van Noten (0472.86.24.11) of met Kelly Van Tendeloo (0472.60.30.01). Dit is inderdaad kort dag. Moest het u onmogelijk zijn u al voor deze eerste bijeenkomst te organiseren, kan u uiteraard later nog aansluiten. Ook dan graag een seintje aan Dirk of Kelly

Groeten,

CD&V Heist-op-den-Berg en PRO-Heist

DELEN
Vorig artikelVakbonden Bpost gaan mogelijk opnieuw staken
Volgend artikelLezing Paul Broos bij Neos Herentals
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.