Kunstendag voor kinderen in Heistse cc Zwaneberg

Op zondag 18 november is het weer zover: de zevende editie van Kunstendag voor Kinderen! Een dag waarop kinderen en hun ouders alle kunstdisciplines kunnen beleven. Cultuurhuizen en organisaties over heel Vlaanderen en Brussel bieden tal van fijne activiteiten aan.

In Cultuurcentrum Zwaneberg kan je genieten van ‘Goud – Babelut Parcours’: het muzikale belevingsparcours op maat van kinderen van 1 tot en met 5 jaar en hun (groot)ouders. De bezoekers starten met een muzikale voorstelling en gaan daarna op tocht in CC Zwaneberg. Tijdens die tocht spelen ze met stemmen, ritmes en bewegingen en af en toe kunnen ze rusten in de klankentuin. Iedereen vanaf 6 jaar kan het meesterwerk ‘Fantasia 2000’ in de schouwburg (her)ontdekken op groot scherm. Ga op in de wonderen van deze nieuwe versie van de film en kijk hoe de animatiebeelden door de muziek tot leven komen!

Muzikaal belevingsparcours – Goud: Babelut Parcours – Musica

Zondag 18 november 2018 om 9.30 uur & 14 uur – van 0 tot 5 jaar

Prijs: € 13 (basisprijs) / 12 (basisprijs -13 jaar) / 9 (vriendenprijs) / 8 (vriendenprijs –13 jaar)

‘Babelut Parcours’ is een fonkelnieuwe formule op maat van kinderen van 1 tot en met 5 jaar en hun (groot)ouders. Ze kunnen drie uur lang heerlijk vertoeven in een rijke muzikale en theatrale omgeving, aangepast aan elke leeftijd. Op hun tocht langs het parcours worden de bezoekers meegenomen in een stroom van stemmen, ritmes en bewegingen, afgewisseld met de nodige rust- en spelmomenten. Ze ontdekken spelenderwijs materialen en geluiden. In interactie met muzikanten en acteurs ontpoppen kinderen en volwassenen zich tot kleine of grote kunstenaars. En dan botsen ze plots op een danseres en een violiste … Meer willen we nog niet prijsgeven, maar zeker is dat iedereen met een gouden blos op z’n wangen naar huis zal gaan.

Bekijk de trailer hier ” https://videopress.com/v/3qLSdcUA

GOUD is een coproductie van: Musica, TRAFFIK THEATER, Lucerne Festival (Zwitserland), Kulturhaus Mersch (Luxemburg) en C-TAKT.

Regie: Daniel Tanson (concept & regie Goldmädchen)

Acteurs/muzikanten/dansers: Aurore Braconnier (dans), Eleonora Savini (viool), Sarah Verhulst (zang), Jo Zanders (percussie) en Sandra Delgadillo (dans)

Tekenfilm – Fantasia 2000

Zondag 18 november 2018 om 15 uur – vanaf 6 jaar

Prijs: € 5 / 3,50 (vriendenprijs)

‘Fantasia 2000’ is een Amerikaanse animatiefilm van Walt Disney Feature Animation, uitgebracht in 1999. De film is het vervolg op ‘Fantasia’, en is de 38ste grote tekenfilm van Disney. Net als ‘Fantasia’ bestaat ‘Fantasia 2000’ uit een aantal bekende muziekstukken, die door Disney zijn voorzien van tekenfilmbeelden. De meeste muziek is opgenomen door het Chicago Symphony Orchestra, behalve ‘Rhapsody in Blue’ en ‘De Tovenaarsleerling’, welke zijn opgenomen door het Philharmonia Orchestra.

Beleef een spektakel van beeld en geluid in ‘Fantasia 2000’, de succesvolle klassieker die geïnspireerd is op de visie van Walt Disney dat Fantasia nooit af is! Ga op in de wonderen van deze vernieuwende combinatie van muziek en animatiebeelden. Kijk hoe de muziek tot leven komt, luister hoe de beelden in gezang uitbarsten en beleef keer op keer de sensatie van ‘Fantasia 2000’ met het hele gezin op het grote scherm.

Meer info vind je op: https://www.zwaneberg.be/programma/2018-2019/kunstendag-voor-kinderen