Man die zijn ex-vriendin met een hamer bewerkte moet 7 jaar de cel in

Nick P. (34) uit Westerlo werd door de rechtbank veroordeeld tot 7 jaar cel. Hij was ondanks een contactverbod binnen gedrongen in de woning van zijn ex-vriendin en had haar bewerkt met een houten hamer. De 2 kinderen van de vrouw waren getuigen van de feiten. De vrouw liep zware verwondingen op en lag 11 dagen in het ziekenhuis. Ze had levensgevaarlijke verwondingen aan haar hoofd en verschillende gebroken ribben. De feiten gebeurden op 14 januari van dit jaar.

De rechter kende de ex-vriendin een voorlopige schadevergoeding toe van 7.500 euro. De vrouw moet zich nog laten onderzoeken door een arts zodat de juiste vergoeding kan bepaald worden. De kinderen die getuigen waren krijgen elk een schadevergoeding van 2.500 euro.

De advocaat van Nick P. overweegt tegen de uitspraak in beroep te gaan.