Verlies voor VC Delhaize Heist-Herenthout in Zoersel

Verslag volleyball 1e divisie dames : VC Zoersel – VCHH: 3-1

Na het succesvolle tweeluik van vorige week moest VCHH de verplaatsing maken naar Zoersel, een gedegen subtopper in de reeks, op 2 punten volgend in het klassement maar met minder wedstrijden op de teller. De overwinnaar van de partij kon dus goede zaken doen in de stand.

De wedstrijd startte gelijk opgaand tot 6-8 en het was snel duidelijk dat details het verschil gingen maken voor de setwinst. Met licht overwicht was het Heist Delhaize Herenthout dat kon uitlopen tot 7-11, wat de thuiscoach een time out deed nemen.

De onderbreking strooide geen zand in de machine want de bezoeksters vergrootten de kloof tot 8-14, maar Zoersel kon vervolgens door enkele mindere recepties van Herenthout milderen tot 13-15.

Het spel bleef hoogstaand, maar weerom waren het de bezoeksters die met veldoverwicht het spel naar zich toetrokken met 16-22. Deze kloof was voldoende groot en VCHH pakte de eerste set met 20-25.

Zoersel herstelde zich al snel en nam met 6-2 een vliegende start in de tweede set en bleef de receptie van Herenthout teisteren waardoor de score al vlug opliep tot 12-6. VC Heist Delhaize Herenthout was continu op achtervolgen aangewezen en bij 16-10 stond de zespuntenkloof nog steeds overeind in het voordeel van de thuisploeg.

Zoersel, duidelijk een maat te groot voor de tegenstand in deze set, speelde kat en muis met Herenthout en won de set met overduidelijke 25-17 cijfers.

Herenthout, duidelijk onder de indruk, startte de volgende set al dadelijk met enkele receptionele missers waardoor Zoersel al direct een 4-1 bonus opbouwde, maar desalniettemin konden de bezoeksters blijven aanklampen tot 7-5.

De defensie van VCHH stond echter op lemen voeten, met als gevolg dat de aanval verstoken bleef van goede passes met een 14-9 stand tot gevolg.

Het te stereotype spel met de Herenthoutse aanval steeds over dezelfde zijde stelde de thuisverdediging niet voor problemen en kostte VCHH dure punten waardoor Zoersel de set kinderlijk eenvoudig met 25-16 kon op het palmares schrijven en de bezoeksters een flinke mentale dreun kregen.

Het vierde bedrijf, met een VCHH dat reeds met de rug tegen de muur stond, gaf echter een identiek spelbeeld. Zoersel bleef de weak spot in de receptie van de bezoeksters viseren en door een te eenvoudig te lezen aanvalsbeeld van VCHH was elke opgezette aanval een vogel voor de kat.

Een pijnlijke 12-5 was de correcte weergave van het geleverde spel. Duidelijke averij aan het bezoekende schip, waar de coach er niet in slaagde om het vehikel weer vlot te krijgen, maar deelde in de malaise.

Mede dankzij de nonchalance die in het spel van Zoersel sloop, naderde VCHH nog wel tot op 19-15, maar met enkele rake aanvallen riep Zoersel de Herenthoutse remonte een halt toe en met 21-17 was de schipbreuk akelig dichtbij. De thuisploeg verloste de bezoeksters uit hun lijden met 25-18 en hielden de drie punten verdiend thuis waardoor ze in de stand over VCHH wipten.

Setstanden: 20 – 25, 25 – 17, 25 – 16, 25 – 18