Dan Stuart in Chapelle Impérial

Op zondag 18 november is er in de Chapelle Impérial in de Wolstraat in Herentals een concert met Dan Stuart (US – Green on red) – op Europese tournee (van Italie over Scandinavie, Duitsland, Nederland tot Engeland) met unieke stop voor Belgie in Herentals.

Enig concert in Belgie, in de mooiste lokatie van de streek (Chapelle Impérial – Herentals) – zet Herentals op de Europese Rockcalender…

Drie akoestische concerten van Amerikaanse singersongwriters DAN STUART (Green on red), Tom Heyman, Sid Griffin (The long Ryders/the Coal Porters) – they played americana before it was even called that way)

Tickets : 12€ (Students 6 €) – mail naar tickets18nov@gmail.com (+ overschrijving 12/6 € op rekeningnummer BE22 7360 5417 2847, met vermelding naam+email-adres+aantal tickets) (ook te koop in Chapelle Imperial)

Dan Stuart was de vroegere frontman van de Amerikaanse rockband Green on Red (favoriete kampvuursong Time ain’t nothing, Little things in life, you couldn’t get arrested, two lovers, gravity talks en het van Guido Belcanto bekende La pasionaria), vormde samen met Steve Wynn (dream syndidate) danny & dusty, en bracht recent zijn vijfde – en naar eigen zeggen final full record uit, met onder meer een ontroerend upon a father’s death.

Hij brengt 2 muzikale kompanen mee, Tom Heyman en Sid Griffin

Tom Heyman
bracht recent zijn vierde soloalbum Showbusiness, Baby uit , met 13 x stevige r&r , waaronder baby let me in – Vorige albums bevatten prachtsongs als Keep the river on your right , Time and money (“if time was money, man I would have been a millionaire…” ) , Chicken hawks en Jesus freaks ; Heyman nam ook Sugar Man op voor don’t let the bastards get you down Kris Kristofferson’s tribute album, met ander schoon muzikaal volk als Chuck Prophet en Tom Verlaine.

Sid Griffin

was voorman van the long Ryders uit dezelfde paisley undergrond eighties muziekscene als green on red, the dream syndicate en the bangles.

Werkte samen met onder meer met Billy Bragg, en startte de blue grass band the Coal Porters ; Griffin is ook een graag geziene gast op de BBC, waar hij voor commentaar wordt gevraagd over de muziekscene, van de nobelprijs voor Dylan tot de dood van Chuck Berry, schreef twee boeken over Dylan, en heeft een bijzonder interessante podcast over … muziek, in de ruimste zin van het woord. Kortom een man die houdt van vele muziekjes, en wij houden dan weer van mannen die houden van vele muziekjes. “His intimate acoustic shows are consistently memorable” aldus de Sunday times, en wie zijn wij om hen tegen te spreken.

DELEN
Vorig artikelProvinciale voetbaluitslagen
Volgend artikelSchepencollege Mol is samengesteld
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.