Vorselaar kent zijn schepenen met bevoegdheden

HISTORISCHE SCORE VOOR ACTIEV!

Op 14 oktober koos Vorselaar een nieuwe gemeenteraad. Het huidige bestuur werd beloond voor zes jaar hard werken. Na het prachtige resultaat van 2012 (waarbij ACTIEV haar zetels verdubbelde) groeide ACTIEV nog verder door en behaalde het deze keer 73,5% van alle stemmen! Dat is van alle 300 Vlaamse gemeenten het hoogste percentage voor één partij.
ACTIEV heeft daardoor in de gemeenteraad een absolute meerderheid van 15 zetels op 19. Burgemeester Lieven Janssens behaalde maar liefst 2.899 voorkeurstemmen.

ACTIEV vindt het een hele eer om de steun te krijgen van zoveel Vorselaarse inwoners. We nemen onze verantwoordelijkheid met veel overtuiging op!

ACTIEV ZET DE VERNIEUWING DOOR
Veel nieuwe en jonge mensen in de gemeenteraad: onze vijf nieuwe kandidaten zijn allemaal rechtstreeks verkozen: Nele Wuyts, Viki Matheussen, Glenn Van de Vel, Niels De Ceuster en Priscilla Geluykens.
Een vernieuwd schepencollege: het schepencollege wordt verminderd met één schepen. Jos Bouly en Priscilla Geluykens (vanaf 2021) zijn nieuwe gezichten in het schepencollege.
Er wordt een nieuw “Bijzonder comité voor de sociale dienst” opgericht waarin alle individuele sociale dossiers worden behandeld. Daarvoor worden specifieke deskundigen aangesproken die ervaring hebben in individuele sociale dossiers.
ACTIEV levert in het bestuur maar liefst 7 vrouwelijke mandatarissen! Ook in het schepencollege, in het bijzonder comité en in de politieraad is er een evenwicht tussen man en vrouw.
ACTIEV gaat voor een progressief, vernieuwend beleid voor Vorselaar met heel wat investeringen voor de toekomst van onze gemeente.
We reiken ook de hand naar CD&V die met 4 raadsleden in de oppositie zetelt. ACTIEV wil, net zoals de voorbije zes jaar, bij belangrijke projecten samenwerken en een brede consensus in onze gemeente zoeken.

COLLEGE VAN BURGEMEESTER & SCHEPENEN
Burgemeester, schepenen en raadsleden zullen 6 jaar het beste van zichzelf geven om van Vorselaar een mooi en gezellig dorp te maken waar u allen graag woont. Daarom hebben alle mandatarissen in het schepencollege hun professionele bezigheden teruggeschroefd zodat ze half- of zelfs voltijds hun tijd aan (het besturen van) Vorselaar kunnen wijden.

Lieven Janssens
Lepelstraat 59 – 014/71 70 62

Burgemeester

Algemeen beleid
Interne zaken
Regio Neteland & intergemeentelijke samenwerking
Veiligheid, politie en brandweer
Mobiliteit
Riolering en nutsvoorzieningen

Sara Van Rooy
Van de Wervelaan 32 – 0472/64 71 65

Schepen ‘RUIMTE’

Ruimtelijke ordening
Dorpskernvernieuwing
Wonen
Huisvesting
Natuur
Milieu en afval
Klimaat en duurzaamheid

Kobe Vercauteren
Niemandshoek 2 – 0499/17 37 13

Schepen ‘VRIJE TIJD’

Jeugd
Cultuur
Sport
Verenigingen
Vrijetijdsparticipatie
Themajaren en evenementen

Jos Bouly
Markt 11 – 0478/79 22 53

Schepen ‘ONDERNEMEN’

Lokale economie / KMO
Landbouw
Kermis / ambulante handel
Mondiaal beleid / fairtrade
Bibliotheek
Toerisme
Erfgoed

Mizel Gebruers (tot 31/12/2020)
Riemenstraat 76 – 0478/21 10 48

Priscilla Geluykens (vanaf 1/1/2021)
Bosweg 4 – 0476/20 17 79

Schepen ‘WELZIJN’

Voorzitter bijzonder comité sociale dienst
Sociaal beleid
Sociale huisvesting
Ouderen
Armoede
Gezondheidszorg
Integratie & inburgering
Kinderopvang & onderwijs

De komende weken wordt gewerkt aan een nieuw en ambitieus beleidsplan voor de komende zes jaar. Dat beleidsplan zal in co-productie met de medewerkers van gemeente en OCMW Vorselaar tot stand komen. In het beleidsplan zullen onder meer de fundamenten worden gelegd voor een nieuw jeugd- en schoolcampus, een medisch kabinet, gemeenschappelijke bib (voor scholen en gemeente), een nieuw Marktplein, allerlei rioleringswerken, een ruimer ontmoetingscentrum voor de verenigingen, een verbouwing van de gemeentelijke campus en een groen gemeentepark achter dezelfde gemeentehuis.
ACTIEV gaat daarvoor met vele tientallen mensen, voor en achter de schermen, aan de slag!

foto: V.l.n.r. Kobe Vercauteren, Sara Van Rooy, Lieven Janssens, Mizel Gebruers, Priscilla Geluykens en Jos Bouly.

DELEN
Vorig artikelVinterra schenkt juiste wijn tijdens komende feestdagen
Volgend artikel180 Middaglopers bij SILA Westerlo
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.