Jongeren stappen bij Umicore mee de toekomst in

Umicore in Olen neemt dit weekend deel aan de Open Bedrijvendag van het VBO. Bij Umicore worden er zaterdag en zondag meer dan 6.000 bezoekers verwacht. Wie het bedrijf nog wil bezoeken kan er zaterdag nog terecht.

Meer dan 400 jongeren met een technische opleiding kregen vrijdag al de kans om met het bedrijf kennis te maken en mee de toekomst in te stappen.

Ontdek de wondere wereld van Umicore Olen

Het komende weekend bieden wij een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van ons materiaaltechnologiebedrijf. Op zaterdag 6 & zondag 7 oktober stellen we onze deuren open voor het grote publiek en verwachten we meer dan 6.000 bezoekers.

Op vrijdag was er een event exclusief voor jongeren om hen warm te maken voor technologie. Doorheen de dag kregen een 400-tal studenten een exclusieve rondleiding in onze fabriek en Onderzoeksafdeling. Speciale gasten op deze dag om ons engagement naar jongeren te onderstrepen waren Thomas Leysen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Umicore, Dilbagh Gill, Team Principal Mahindra Formula E Racing en Sam Dejonghe, Development Driver van Mahindra Racing.

Een unieke kans – Stap mee in de toekomst
In Olen produceren we geavanceerde chemische producten op basis van kobalt, nikkel en germanium. Daarnaast huisvest onze site het wereldwijde onderzoekscentrum van Umicore. Door de enorme groei in mobiele technologieën als smartphones én de steile opmars van elektrische auto’s staat ons bedrijf vandaag sterker dan ooit. Tijdens de opendeurdagen krijgen bezoekers de unieke kans te ontdekken hoe wij elke dag werken aan een duurzame toekomst.

Nooit eerder gezien: Formula E-wagen in actie in België
Op het einde van elke twee uur durende rondleiding worden de bezoekers getrakteerd op een op een unieke ervaring: Twee Powered by Umicore studententeams zullen rijden met hun zelfgebouwde elektrische racewagens Umicore NOVA en Umicore EVOLOUP. Als kers op de taart zal racepiloot Sam Dejonghe met de echte Mahindra Racing Formula E wagen rijden op een voor de gelegenheid gebouwd mini-circuit en tribune.

Bij Umicore in Olen
Als u zich afvraagt wat onze ambitieuze slogan “materials for a better life” betekent, is ons antwoord: onze jarenlange ervaring in de omgang met recycleerbare materialen voor een duurzame, milieuvriendelijke samenleving. Umicore investeert jaarlijks ruim 100 miljoen euro in onderzoek naar eco-efficiënte technologieën. De Umicore Group boekte in 2017 een omzet van 12,3 miljard euro en stelt iets meer dan 9.700 mensen in dienst.
Onze vestiging in Olen met een kleine 1.000 medewerkers huisvest drie units:
Cobalt & Specialty Materials: CSM ontwikkelt, produceert en verkoopt geavanceerde chemische producten, hoofdzakelijk op basis van nikkel en kobalt, voor een brede waaier van toepassingen.
Electro-Optic Materials: EOM is wereldleider in het produceren en maken van op germanium materiaal gebaseerde oplossingen voor infrarood optische en opto-elektronische toepassingen.
Group Research & Development: GRD is door innovatie en technologische ontwikkeling kernspeler bij uitstek bij het creëren en verzekeren van de toekomst van Umicore en al haar Business Units.
Voor meer info: Leen Gryffroy, Communicatiemanager Umicore Olen (+32 474 80 30 93).

Over samenwerking Mahindra Racing en Umicore
Eind 2017 stapte Umicore samen met engineeringbedrijf Voxdale en beloftevolle racepiloot Sam Dejonghe in een technologisch partnerschap met Mahindra Racing, een van de tien stichtende teams van het FIA Formula E kampioenschap voor elektrische racewagens – de allereerste elektrische raceseries ter wereld. Momenteel richt het partnerschap zich vooral op de ontwikkeling van de 12 V hulpbatterij voor de 2de generatie van de racewagen van Mahindra Racing. De batterij zal in gebruik worden genomen vanaf seizoen 5 van het Formula E kampioenschap dat start in december 2018. De 12V batterij is een cruciaal onderdeel in de racewagen en levert de energie om alle elektronica van de wagen te laten functioneren.
www.umicore.com/en/cases/mahindra-racing/http://www.mahindraracing.com/
www.mahindraracing.com
www.voxdale.be
https://www.facebook.com/SamDejongheTCR/

foto’s: Marcel Nelis/KempenNieuws.be