Kafka leeft en woont in Grobbendonk

Kafka leeft en woont in Grobbendonk. Hoe kan je anders het dossier noemen dat de familie van Died Daems uit de Bosduifstraat in Grobbendonk al 22 jaar met zich meesleurt? Alles draait rond grondafstand van 37m2 die Daems deed en die nog altijd niet is betaald. Terwijl de buren van Died wel hun geld ontvangen hebben.

Wanneer Died Daems op de gemeentediensten ging nahoren, vernam hij daar dat zijn dossier om de een of andere reden moest verdwijnen. Wanneer hij op het gemeentehuis van Grobbendonk ging nahoren lachten ze hem daar net niet uit. Want waarom maakt een inwoner zich zo druk om een klein bedrag?

Bij Died Daems gaat het echter om het nakomen van afspraken, afspraken die op papier staan. Hoe meer hij in zijn dossier gaat spitten, Died heeft wel het dossier, hoe meer zaken hij vindt die tegen zijn borst stoten: een verlichtingspaal in ’t midden van zijn gazon, de hoofdkraan van de gas die ongevraagd tot tegen zijn woning loopt, … je houdt het niet voor mogelijk.

Verschillende burgemeesters gaven in het verleden niet thuis in het dossier. Huidig burgemeester Eric Van Meensel (N-VA) is de laatste in het rijtje en spant de kroon. Hij beloofde in juni van vorig jaar aan Daems binnen de drie weken een antwoord met de stand van zaken in zijn dossier. Daems wacht er nog op.

Daems stuurde vorige week zijn grieven en vraag tot betaling nog eens aangetekend naar het gemeentebestuur op. Het gaf hem een klein beetje hoop. Zijn vraag is ontvankelijke verklaard. Ze zijn er dus mee bezig…

Wordt ongetwijfeld vervolgd!