Gratis snoeilessen voor bomen met steenfruit

Tuinhier vzw biedt, in samenwerking met de gemeente Nijlen, gratis snoeilessen aan. Deze keer wordt gefocust op steenfruit. Er is een theorieles op 13 september om 19.30 uur in het gemeentehuis en twee dagen later steken de cursisten de handen uit de mouwen tijdens de praktijkles. Er moet wel op voorhand ingeschreven worden.

Het snoeien van steenfruit vraagt een aparte aanpak. Voor kersen, pruimen, abrikozen, perziken en nectarines is vooral het tijdstip van snoeien belangrijk. Omdat deze fruitsoorten erg gevoelig zijn aan monilia is het onderhoud en de bemesting vaak een eerste preventieve maatregel om dit probleem te voorkomen. De variëteitenkeuze is belangrijk omwille van het pluktijdstip zodat een hele zomer lang steenfruit kan geoogst worden.

Een theorieles en een praktijkles

Dit alles en nog veel meer kan iedereen vernemen tijdens de twee lessen van tuinvereniging TuinHier vzw. Iedereen is hartelijk welkom! De theorieles gaat door op donderdag 13 september 2018 om 19.30 uur in het gemeentehuis, Kerkstraat 4 te Nijlen. De praktijkles vindt plaats op zaterdag 15 september 2018 om 10 uur bij de gastspreker thuis, wonende te Bevelsesteenweg 85, 2222 Itegem.

Inschrijven vóór 11 september

Let op: de plaatsen zijn beperkt. Gelieve vóór dinsdag 11 september 2018 in te schrijven via e-mail: matthias.verstraeten@nijlen.be of telefonisch: 03 410 02 11.