Campagne 2018 (9): ‘Jochem is jonge ondernemer bij Open Vld’

Met Jochem Dierckxsens (24) kan Open Vld Geel een tweede rasechte horecaman aankondigen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Nadat ze Gareth Van der Velde van Café De Sport wisten te strikken op de tweede plaats, zal ook Jochem Dierckxsens, uitbater van eetcafé Den Bagger in Ten Aard, als onafhankelijke op de liberale lijst komen te staan. Hij zal vanop de 32e plaats samen met Arlette Dilliën het lijstduwersduo vormen. Dierckxsens wil vooral de nadruk leggen op een ambitieus Geels horecaplan en inzetten op een sterk dorpenbeleid, uiteraard te beginnen in Ten Aard.

Jochem is een bekend gezicht in de Geelse horeca. Zo werkte hij o.a. bij Van Gogh alvorens de stap naar het ondernemerschap te zetten. Begin 2018 waagde hij zijn kans en verhuisde hij van de Markt naar Ten Aard, waar hij begin dit jaar zijn eigen eetcafé, Den Bagger, opende. Hij blaast de zaak nieuw leven in en dat gaat zeker niet onopgemerkt in Ten Aard. Hij is ambitieus, de vriendelijkheid zelve en een echte werker. Allemaal eigenschappen die hij nu ook politiek wil inzetten.

Dat hij de politiek zou ingaan stond niet persé op de planning. De keuze voor de Geelse liberalen was voor Jochem dan weer wel evident. Met een sterk programma gericht op startende ondernemers, een ambitieuze visie op de stadscentrum én de deeldorpen en een oog voor de Geelse horeca sloot het liberale verhaal nauw bij hem aan.

“Het was Kjell (Van Slagmolen) die me heeft kunnen overhalen. Ik volg Jong Vld en Open Vld Geel al een tijdje en ben fan van hun engagement en de manier waarop ze nadenken over problemen om vervolgens met frisse en constructieve oplossingen komen. Die aanpak is wat Geel nodig heeft en daarom stap ik mee in hun verhaal.” vertelt Jochem Dierckxsens.

“Ik ben er bijna zeker van dat wij in oktober niet alleen de jongste maar ook de meest dynamische lijst gaan hebben. Jochem is een enorme versterking van ons team. Het doet me uiteraard veel plezier dat ons verhaal door iemand zoals hem gesmaakt wordt. Wij inspireren Gelenaars om zelf mee de handen uit de mouwen te steken. Dit is de nieuwe politiek die Geel nodig heeft!” Aldus een enthousiaste lijsttrekker, Lieselotte Thys.

Zijn speerpunt is uiteraard Geel maken tot een sterke ondernemersstad met een bruisende horeca, en niet enkel in het centrum. Hij wil graag meer ondernemers en activiteit zien in de deeldorpen.

Jochem: “Ik geloof echt dat er toekomst zit in deelgemeenten zoals Ten Aard. De stad zou niet enkel evenementen in het centrum moeten organiseren. Schenk als stad ook de nodige aandacht aan de deeldorpen en zorg dat ze opgewaardeerd worden en aantrekkelijk zijn voor ondernemers. Geel is meer dan het centrum alleen.”

“Ik ben heel blij dat er zo’n interesse is van jongeren in ons verhaal. Jochem is maar liefst de 8e -30jarige die ons team vervoegd. We trekken resoluut de kaart van de jongeren aangevuld met ervaring. We brengen duidelijk een verhaal waar toekomstmuziek in zit.” Klinkt het bij voorzitter Myriam Smets.