Boom valt op woning in Poederlee en stal in Booischot

Het onweer van dinsdagnacht/woensdagmorgen heeft heel wat schade berokkend in onze regio. Vooral de wind richtte heel wat schade aan. In het meetstation in Retie werd een windsnelheid gemeten van 130 km/u. In het Prinsenpark in Retie werden een 100-tal bomen omver geblazen.

In de Heggelaan in Poederlee viel een boom op een woning en richtte daarbij heel wat schade aan. Aan de Lichten in Booischot viel een boom op een stal. In de Maasfortbaan in Lier beschadigde een omgevallen boom 2 auto’s.

In de Boskapelstraat in Lille werd het chirokamp van de Chiro uit Balen opgebroken nadat een tent was ingestort. Ook in Noorderwijk en Gierle werd een jeugdkamp opgebroken. In Zammel zochten en vonden 110 scoutsleden van de Scouts uit Diepenbeek een veilig en droog onderkomen bij een landbouwer.

Tussen Geel-Ten Aard en Kasterlee raakte de weg versperd door heel wat omvergewaaide bomen en grote takken die naar beneden gevallen waren.