N-VA versterkt zich met Kelly Huysmans maar ziet Kathleen Laverge afhaken

De organisatrice van “De 10 van Herentals” komt op bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de N-VA. De 39-jarige Kelly Huysmans is geboren en getogen in Herentals en studeerde licentiaat vertaler-tolk en internationale politiek. Met “Pearls & Honey” bouwde zij in Herentals een succesvol event -en weddingplanning bureau uit. Huysmans zet mee haar schouders onder de N-VA omdat ze het tijd vindt dat er meer werk wordt gemaakt van dierenwelzijn. Daarnaast wil ze haar ervaring als organisator aanwenden om Herentals weer de bruisende stad van weleer te maken.

Onderneemster Kelly Huysmans komt de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen versterken, bij de N-VA. De 39-jarige Huysmans is gekend als event planner. Onlangs zette zij de succesvolle “De 10 van Herentals” op poten ten voordele van het “Olivia Fund”, maar ook voor heel wat Herentalse bedrijven leidt zij evenementen in goede banen. Huysmans’ bureau “Pearls & Honey” is in Herentals gevestigd en legt zich ook toe op de organisatie van bruiloften.

Kelly groeide op in Noorderwijk en is geboren en getogen in Herentals. Van opleiding is ze licentiaat vertaler en ze studeerde ook internationale politiek. Ze werkte bij verschillende internationale bedrijven, waaronder in Londen. Bij haar terugkomst in Herentals stampte ze mee het succesvolle “Pearls & Honey” uit de grond. Als carrièrevrouw slorpt haar werk veel tijd op maar toch is zij na de werkuren ook actief als actrice. Ze speelt de hoofdrol in Shoes, een kortfilm die onlangs in Amerika een award won.

De stap in de politiek is voor Huysmans een logische keuze: “De N-VA is een partij die een hart heeft voor dieren. Nationaal zijn er, dankzij de inzet van de partij, grote stappen gezet; met onder andere het verbod op onverdoofd slachten, een strengere aanpak van dierenmishandeling en recent ook het verbod op de nertsenkwekerijen. Als bewuste veganist mijd ik zelf voeding waar dierenleed mee gepaard gaat en wil ik ook in het beleid dierenwelzijn op de kaart zetten. Ook lokaal is er werk aan de winkel. De subsidies voor onze asielen en natuurcentra mogen verhoogd worden, er moet werk worden gemaakt van hondenlosloopweides en er is nood aan een degelijke aanpak van de zwerfkattenproblematiek. Daarnaast zie ik als event planner veel mogelijkheden om Herentals meer te laten bruisen en ook daar legt de N-VA duidelijk de juiste accenten.”

Maar er is ook minder prettig nieuws in bestuurskringen van N-VA. Fractieleidster in de gemeenteraad Kathleen Laverge (N-VA) nam ontslag als bestuurslid in de partij.

Foto (bijlage): Kelly Huysmans (midden) met lijsttrekker Yoleen Van Camp en lijstduwer Pascal Van Nueten