Open VLD Geel schrapt Luc Verguts na gesprekken met N-VA

Het partijbestuur van Open Vld Geel heeft de beslissing genomen om niet langer de 2e plaats op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te reserveren voor Luc Verguts. Het is de partij ter ore gekomen dat Verguts in gesprek is met een andere partij terwijl hij had aangegeven om medische redenen een stapje terug te willen zetten.

Voorzitter Myriam Smets: “Wij zijn een partij die eerlijkheid en transparantie hoog in het vaandel draagt. Individueel belang en postjespakkerij past dan ook niet in onze filosofie. Wij stellen het team voorop en kunnen hier dan ook niet mee akkoord gaan. We hebben Luc Verguts, op zijn vraag, rust en ruimte gegeven in een moeilijke periode. Nu blijkt dat hij deze periode gesprekken heeft gevoerd met een andere partij. Deze schending van ons vertrouwen kan niet door de beugel.”

Open Vld Geel kiest resoluut voor idealisme in de plaats van opportunisme. De partij stelt inhoud en een ambitieus verhaal voor onze stad voorop.

“Open Vld Geel komt met de lijst van de toekomst, wij moeten vooruit met onze stad. De Geelse liberalen komen met heel veel nieuwe gezichten en sterke liberale profielen die het verhaal vorm geven. We bekijken dit als een opportuniteit om onze lijst nog sterker te maken.” besluit Myriam Smets.