Linda Olen wil meer karakter tonen

KFC Linda Olen wil zijn plaats in 2de provinciale zo snel mogelijk heroveren. Het ambitieuze bestuur en de trainers beseffen dat het vorig seizoen aan karakter ontbrak en voegden een scheut weerbaarheid aan de technisch onderlegde kern toe. Dat werd op de persvoorstelling vooral verwoord door de nieuwe T2 Frank Wirix: “Je houdt van mijn aanpak of niet”, waarschuwde hij de spelers. “Wie erin meegaat, zal er goed bij varen.”

Ook hoofdcoach Stijn Van Brusselen klinkt strijdbaar. “We hebben veel info meegenomen van vorig seizoen. We hebben meer mentaliteit nodig om ons terug naar 2de te brengen. Er is alvast meer onderlinge concurrentie.” Dat werd bevestigd door sportief verantwoordelijke Chris Van Vlerken. “Bij de transfers hebben we rekening gehouden met weerbaarheid. Technische kwaliteiten hadden we al genoeg.”

Voorzitter Tom Peeters van Kleur op Maat onderstreept dat samenhorigheid en karakter de pijlers moeten zijn van de club. “Ons motto is niet voor niets ‘samen maken we een club’.” Het bestuur zit alvast niet stil. “We investeren in het B-terrein, plannen nieuwe cabines, veel activiteiten…”.

Het voordeel van de degradatie is dat Linda in een aantrekkelijke reeks terecht komt met veel derby’s. Zo bekampen de Olenaars dit seizoen in 3de provinciale C o.m. Noordstar, Oosterzonen en Herenthout.

De nieuwe spelers zijn Mathias Ceulemans (VC Herentals), Simon Claes (Averbode), Italo Coeman (VC Herentals), Robbe Dillen (KFC Herenthout), Stef Juressen (KVV Thes Sport Tessenderlo), Senne Lommelen (KVV Rauw Sport Mol), Robbe Raeymaekers (VC Herentals), Senne Schepers (Leopoldsburg), Tanguy Vanhove (Halen), Kain Vissers (Bevel) en Hakimi Zouhaier (KFC Duffel).