Aurubis bouwt kaaimuur langs kanaal

Aurubis Belgium in Olen en De Vlaamse Waterweg nv slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuwe kaaimuur langs het kanaal Bocholt-Herentals. Aurubis is de grootste koperproducent in Europa, wereldwijde leverancier van non-ferro metalen en wereldleider in het recycleren van koper. Het bedrijf investeert fors in een eigen logistieke multimodale terminal op haar Olense site, met de installatie van een nieuwe containerkraan, de uitbreiding van het spoor en de aanleg van een nieuwe laad‐ en loskade in samenwerking met De Vlaamse Waterweg nv. Het is de bedoeling in de nabije toekomst alle aan‐ en afvoer van containers over water te vervoeren. “Tegen 2030 willen we jaarlijks zowat 6 miljoen vrachtwagenritten van de weg halen”, zegt August Sluyts, Head of Logistics bij Aurubis Belgium.

Aurubis Belgium hoopt haar nieuwe multimodale terminal operationeel te hebben tegen het najaar van 2019. De kaaimuur is een investering van 800.000 euro. De Vlaamse Waterweg nv financiert 80% van de infrastructuur, de onderneming 20%. (Foto’s Marcel Nelis)