Rik Malcorps gaat voor Olympische Spelen

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap sprinttriatlon voor elite atleten in Vilvoorde dwong Herentalsenaar Rik Malcorps (16) een selectie af voor de Europese wedstrijd van het jaar op 7 en 8 juli in Banyoles (Spanje). Bovendien kwalificeerde hij zich voor de Europese Kampioenschappen jeugd A (Griekenland) en juniors (Estland). De jeugd A atleet van het Kempisch Triatlon Team deed dat op een spectaculaire manier, door alle juniors, een categorie boven hem, achter zich te laten. In het totaalklassement werd Rik tiende. Riks ploegmaat Tom Suetens uit Nijlen werd eerste in het overall-klassement, zodat het helemaal een triomf werd voor de Kempenaars van het Zamaro-Wilierteam.

In Spanje staat er heel wat op het spel. Rik kan er namelijk een selectie afdwingen voor de Jeugd Olympische Spelen in oktober in Buenos Aires. Dan moet hij bij de beste 12 Europeanen zijn. Het worden nog spannende weken voor de jonge Herentalsenaar!