Dieven stelen breiwerkjes Wollemeisjes

 

Dieven hebben het gemunt op de prachtige werkjes van de Herentalse Wollemeisjes. In de nacht van vrijdag op zaterdag verdwenen er al 2 paaltjes met breiwerk. De Wollemeisjes laten zich door die tegenslag niet tegenhouden. Hun werkjes sieren de bomen op de Molenvest en de paaltjes rond de Zandpoort in Herentals. Een bezoek meer dan waard.

 

Zaterdag werd het breiproject van “De Wollemeisjes” opgesteld aan de Zandpoort en de Molenvest. De breiwerkjes van de Wollemeisjes werden op deze manier kunstwerkjes. Ze kregen vorm na een hele winter stevige handenarbeid.

Wie zijn ze ook weer?
Een groepje vriendinnen uit Herentals zijn vorige winter gestart met een breigroep. Het was de bedoeling, de stad een vrolijk en kleurrijk tintje te geven door brei- en haakwerkjes te maken, en in een thema te gieten.
Naast kunst heeft dit project ook een sociaal kantje.
De vriendinnen brachten verschillende mensen samen, niet alleen de wekelijkse groepjes die gezellig samenzaten.
Maar… Zij kregen een enorme steun van de “Wollies”, mensen die vrijwilligerswerk doen voor Het Olivia Hendrickx Research Fund vzw.
Vzw Den Brand heeft ook deelgenomen, kortom hier zijn nieuwe vriendschappen ontstaan.

Nieuwsgierig? De moeite waard om eens te komen kijken.

foto’s: Marcel Nelis/Ludo Coenen/KempenNieuws.be