30 jaar De Dorpel: steun van bedrijfsleven onontbeerlijk voor armoedebestrijding

De Dorpel, de bekende ontmoetingsplaats in Herentals voor mensen die in armoede leven, bestaat 30 jaar. Steeds meer mensen maken gebruik van het aanbod, dat bestaat uit gezellige wekelijkse ontmoetingen, warme maaltijden aan een voordelige prijs, een tweedehandswinkel, computer- en lees- en schrijflessen, hobbygroepen, de kinderwerking… Om de voltijdse coördinator en alle activiteiten te kunnen bekostigen, kan De Dorpel gelukkig een beroep doen op enkele trouwe sponsors uit het lokale bedrijfsleven, zoals Griffith, Umicore en Kemin.

De Dorpel, de bekende ontmoetingsplaats in Herentals voor mensen die in armoede leven, bestaat 30 jaar. Steeds meer mensen maken gebruik van het aanbod, dat bestaat uit gezellige wekelijkse ontmoetingen, warme maaltijden aan een voordelige prijs, een tweedehandswinkel, computer- en lees- en schrijflessen, hobbygroepen, de kinderwerking… Om de voltijdse coördinator en alle activiteiten te kunnen bekostigen, kan De Dorpel gelukkig een beroep doen op enkele trouwe sponsors uit het lokale bedrijfsleven, zoals Griffith, Umicore en Kemin.

De Herentalse vestiging van Kemin, een filiaal van het Amerikaanse familiebedrijf toonaangevend in de ontwikkeling, productie en marketing van een breed scala aan speciale ingrediënten voor dierlijke en menselijke voeding, steunt De Dorpel voor het vierde jaar. “Het sociale engagement zit in het DNA van ons bedrijf”, verzekert Marleen Van Nijverseel, Vice President Human Resources bij Kemin Herentals. “Wereldwijd worden goede doelen gesteund. Bij ons gebeurt dat met allerlei kleine acties, volop gesteund door het personeel. Zo hadden we onlangs een wijnverkoop voor het goede doel. Kemin verdubbelt ook het bedrag wat werd bijeengespaard door de acties die opgezet worden door het personeel. Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie lichten we het personeel in over de resultaten en welke steun we kunnen geven aan welke initiatieven. We kiezen voor lokale projecten. Anno 2018 zijn dat De Dorpel, Den Brand en Het Gielsbos. Vertegenwoordigers van deze organisaties worden ook uitgenodigd op de nieuwjaarsreceptie”

Patrik Bulteel, voorzitter van De Dorpel vzw, is uiteraard blij met deze steun. “Dit jaar mochten we weer 1.000 euro ontvangen van Kemin. “Steun als deze kunnen we heel goed gebruiken. Onze activiteiten en bezoekersaantallen breiden stelselmatig uit, terwijl we minder overheidssubsidies ontvangen en de armoede blijft stijgen. Elk jaar hebben we minstens 40.000 euro nodig om rond te komen. De steun van het lokale bedrijfsleven is voor ons onmisbaar.”

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan, organiseert De Dorpel een buurtfeest op zaterdag 9 juni aan de lokalen, Boerenkrijglaan 16. Van 14 tot 18 u kun je er terecht voor hapjes en drankjes aan democratische prijzen, volksspelen en kinderanimatie. (Foto’s Marcel Nelis)

Meer info over de Dorpel: www.vzwdedorpel.be