Heel speciale laatste voorstelling voor Bart Van Loo

Bart Van Loo (r) met zijn muzikale kompaan Geert Hellings

HERENTALS Op vrijdag 25 mei brengt Bart Van Loo de laatste voorstelling van ‘Napoleon’ in cc ’t Schaliken in Herentals. Voor de geboren Bouwelnaar en ex-leerling van het St.-Jozefscollege wordt het een heel speciale ‘dernière’. “De eerste première was destijds in Wevelgem, daar waar ik ben aangespoeld, enfin in een deelgemeente. De tweede première was in De Roma in Antwerpen, de stad waar ik twintig jaar woonde en mijn ziel nog op heel wat plekken rondwaart. Is het dan niet mooi dat we kunnen afsluiten in Herentals, daar waar ik naar het college ging, naar de Max, naar de 10R20, waar ik in het moederhuis werd geboren…? . Wevelgem-Antwerpen-Herentals: de alfa en omega van deze tournee vat mijn leven goed samen. Je kunt de Kempen wel verlaten, maar de Kempen verlaten jou nooit!”

Samen met gitarist en singer-songwriter Geert Hellings brengt Bart Van Loo Napoleon Bonaparte tot leven. Dankzij de unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke is ‘Napoleon’ ook visueel een bekoorlijk spektakel. Met zijn bekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De voorstelling vindt plaats om 20 uur. Reserveren: www.schaliken.be

 

DELEN
Vorig artikelRode Kruis Herentals zoekt brugvrijwilligers
Volgend artikelMotorrijder gewond op fly-over in Oevel
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.