Herman Vanspringel gehuldigd op ‘zijn’ koers

In afwachting van de aankomst van de Herman Vanspringels Diamond werd de zevenvoudige winnaar van Bordeaux-Parijs voor zijn carrière én zijn 75ste verjaardag gehuldigd in Vorselaar. In aanwezigheid van o.m. Jan Bakelants en de ex-renners Ward Sels, Roland Liboton, Roger Rosiers, Geert Omloop en Suske Verhaegen kreeg Herman Vanspringel leuke presentjes van de burgemeesters van Vorselaar, Grobbendonk en Kalmthout.

De sympathieke en altijd bescheiden kampioen was bijzonder trots op een grote pentekening van hem, een cadeau uit Kalmthout. “In het echt ben ik zo mooi niet”, grapte hij. Burgemeester Eric Van Meensel (Grobbendonk) liet een grote feesttaart aanrukken. De Vorselaarse burgemeester Lieven Janssens maakte iedereen al warm voor het EK trotinettenkoers op 15 juni en het BK retrokoers op 19 augustus in zijn dorp. In de eerste week van september passeert ook het EK van de politie in Vorselaar. “Wielrennen en Vorselaar gaan echt wel hand in hand”, aldus de burgemeester.