Nieuwe bieren proeven op opening toeristisch seizoen

Ook voor bierliefhebbers wordt de de opening van het toeristisch seizoen in Herentals, nu zondag 6 mei, interessant. Brouwerij Leysen stelt zijn zomerbier voor. “Jaarlijks hebben onze seizoensbieren een ander recept”, aldus Jorge Leysen. “Dit jaar kozen we voor een tarwebier, een lichte en frisse dorstlesser van 5°Vol% met een stevige citrustoets, bekomen door het gebruik van speciale hopsoorten: Mandarina bavaria en Amarillo.”

Je kunt het biertje proeven tijdens het marktje met streekproducten, van 11 tot 16 uur op de Grote Markt. Naast het nieuwe bier van Brouwerij Leysen stelt ook de Toeristentoren zijn jubileumbier voor, naar aanleiding van de 60ste verjaardag. Het is een uniek bier met dennenbomensmaak, 6.1% en blond van kleur. Omdat de Toeristentoren nog steeds tussen de dennenbomen staat, is deze keuze ook gemaakt als smaak van het bier.  Dit bier zal ook op andere plaatsen in Herentals te verkrijgen zijn.