“Luchtvervuiling dringend onderzoeken”

Frans De Cock, fractieleider Open Vld, dringt bij het gemeentebestuur van Westerlo aan op een langdurige meting en monitoring van de gehalten aan fijnstof (PM 2,5) en andere parameters van luchtvervuiling (stikstofdioxide) op specifieke locaties in de gemeente. “Cardiologen wijzen op de acute gevaren van deze luchtvervuiling voor de volksgezondheid. Omwille van het drukke autoverkeer en de grote belasting aan zwaar vrachtverkeer in specifieke straten en woonkernen van de gemeente Westerlo, is er dringend nood aan een correcte meting en monitoring. Enkele kritische locaties zijn de dorpskern van Heultje, de kruispunten Industrieweg/Heultjedorp (zeer veel zwaar vrachtverkeer), de woonkern en het schoolcomplex van Oevel, de woonkern en het scholencomplex van Westerlo-centrum, de dorpskern van Tongerlo ter hoogte van de scholen en diverse drukke punten op de Olenseweg (N 152).”

DELEN
Vorig artikelDag Pas trekt N-VA-lijst Olen
Volgend artikelTwee sterke vrouwen voor CD&V-lijst Kasterlee
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.