Dag van de Academies

Foto: Marcel Nelis

Onder de noemer ‘Boodschap van algemeen nut’ houden de Vlaamse academies op zaterdag 3 februari een open dag. In de academie voor beeldende kunst in Herentals krijg je een impressie van de toekomstige kunstencampus die in 2020 opengaat op de Molenvest. De originele maquette en de ontwerptekeningen van FVWW architecten worden getoond in de ‘vitrine’ van de academie in de Markgravenstraat. Leerlingen van de academie voor beeldende kunst werkten artistiek rond de maquette, waarvan de resultaten zaterdag ook te zien zullen zijn. Om 10 uur geeft Ingrid Ryken het startschot met een gedicht van Maud Vanhauwaert, de nieuwe Antwerpse stadsdichter, die een boodschap van algemeen nut’ schreef voor de Dag van de Academies. De schepen wordt geassisteerd door de woordklas van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Er zijn open ateliers en workshops. Voor de kinderen zijn er verschillende doe-activiteiten. In het eetcafé kunt u iets eten of drinken. En van 12 tot 16 uur verwennen de leerlingen van de afdelingen muziek en woord iedere voorbijganger met een vleugje muziek, een gedicht of een verhaal op de Grote Markt en verschillende locaties in het stadscentrum.