Militair tempert enthousiasme Theo Francken op N-VA receptie

Zoals verwacht had Staatssecretaris Theo Francken alleen maar een goednieuwsshow bij op de N-VA receptie in de feestzaal van het Sint-Jozefscollege in Herentals. Kon ook niet anders wanneer je gevolgd wordt door een cameraploeg van Luc Alloo. Met zijn ‘investering in het leger zijn de mensen weer fier op het leger, zijn de soldaten weer fier op hun job’ kreeg hij de zaal op zijn hand. We liepen een soldaat in burger tegen het lijf en die moest bij die woorden toch een paar keer slikken. Soldaat Willy: “Er wordt geïnvesteerd in materiaal, niet in mensen. Ik en mijn collega’s zullen de volgende keer wel twee keer nadenken vooraleer we in ’t leger gaan. Zijn collega-minister investeert in bling-bling niet in de mensen. Trouwens de nieuwe reddingshe

licopters staan allemaal aan de grond. We lopen zelf wat rond in Brussel, de mensen vinden dat tof, maar dat moet toch anders georganiseerd kunnen worden?” De man wou vanzelfsprekend niet met zijn echte naam op de site.

(foto’s: Marcel Nelis)