Smakelijke traditie

Bakker Raymond Hermans

Morgen is het weer Verloren Maandag. In de Kempen en het Antwerpse worden dan volgens aloude traditie worstenbrood en appelbollen gegeten. Bakkerij Hermans uit de St.-Jobstraat in Herentals is een echte specialist. Bakker Raymond doet er al voor het 44ste jaar aan mee. Op Verloren Maandag, de eerste maandag na Driekoningen, schuiven liefhebbers uit de hele Kempen bij hem aan voor deze hartelijke lekkernijen. De bestellingen stromen al enkele dagen binnen. “Onze worstenbroden en appelbollen worden op de traditionele manier gemaakt. We gebruiken vers gehakt van een topslager en appelen uit de Limburgse fruitstreek. Alles wordt ambachtelijk gemaakt, met de beste ingrediënten.” De Herentalse bakker en zijn team zijn alvast klaar om de liefhebbers morgen te ontvangen.

DELEN
Vorig artikelDrie koningen wandelen door Noorderwijk
Volgend artikelGemeenten vieren nieuwe jaar en trakteren op bubbels
Bart is al zo’n 30 jaar redacteur en copywriter. U kent hem wellicht van zijn wekelijkse column in Deze Week, waarin hij op een persoonlijke en afwisselend filosofische en ludieke manier zijn licht laat schijnen over het wel en wee in de Kempen.