Burgemeester Herentals is scherp voor Yoleen Van Camp (N-VA)

Burgemeester Jan Bertels (Sp.a) van Herentals is scherp voor Yoleen Van Camp (N-VA). Die stelde voor om dementerende bejaarden van 95 jaar oud die het niet nodig hebben, geen knieprothese meer terug te betalen. Jan Bertels: “Herentals is en blijft een dementie-vriendelijke gemeente. En dat zal zo blijven. Iedereen verdient de nodige zorg. Dementie mag zeker geen criterium zijn. Gaat Yoleen (N-VA) voor ons allen beslissen wat levenskwaliteit is. Beware ons hiervan. Dementie is geen criterium om zorg te ontzeggen, zorg te weigeren. Integendeel.”

Zijn partijgenote schepen Liese Bergen vult aan: “Mevrouw Van Camp wil onze gezondheidszorg uithollen. Voortaan krijgt ons moemoe geen knieprothese meer.”

Ook bij andere dementie-vriendelijke gemeenten is dezelfde kritiek te horen.