Vuurwerk tijdens nieuwjaarsdrink Heist afgelast

De nieuwsjaarsdrink voor de Heistse bevolking die georganiseerd wordt op zondag 7 januari 2018 op het Cultuurplein zal dit jaar niet afgesloten worden met vuurwerk. De veiligheidsrisico’s worden door de brandweer en de vuurwerkmaker te hoog ingeschat.

De weersvoorspellingen geven hevige rukwinden van 4 tot 7 Beaufort. Dit in combinatie met de locatie waar het vuurwerk plaatsvindt, midden in Heist-centrum, maakt dat het onverantwoord is om dit te laten doorgaan. Voor de rest verandert er niets. Muziekband Mojo komt voor de nodige ambiance zorgen en zoals steeds kan je genieten van lekkere hapjes en gratis drankjes.

Het vuurwerk zal verplaatst worden naar de zomermaanden. Heist-op-den-Berg mag dan 1010 kaarsjes uitblazen. Ook een uitstekende gelegenheid om te vieren en te knallen!