Kerstkroeg voor sociale doelen

Kerstkroeg Herselt

Een oord van hartverwarmende gezelligheid is elk jaar de Kerstkroeg op het Kerkplein in Herselt. Van 22 december tot en met 6 januari houden vrijwilligers deze stemmige houten kroeg open ten voordele van sociale projecten. Op woensdag 3 en donderdag 4 januari worden er ook maaltijden geserveerd waarvan de opbrengst naar Sleutel voor Palestina gaat. Deze organisatie werkt projecten uit in Palestijnse vluchtelingenkampen. Geregeld gaat een delegatie ter plekke kijken. “Zo werden we dit jaar nog uitgenodigd in Jericho”, vertelt Pola Franken. “Het was zalig om te zien hoe de gaarkeuken die we daar hielpen installeren goed gebruikt wordt. Ze maakten er zelfs wat winst, die geïnvesteerd werd in een lokaaltje ernaast. Ook in Ramallah groeiden na onze steun initiatieven waarmee de mensen zelfredzaam werden. Dat is prettig om te zien.”

De Kerstkroeg is elke dag, behalve op 31 december, open vanaf 14 uur.