Kerstkeet is populair

Noorderwijkse Kerstkeet

Een warm en succesvol initiatief tijdens de feestdagen is de Noorderwijkse Kerstkeet op het Dorpsplein. Deze gezellige kroeg, opgetrokken uit recuperatiemateriaal, wordt drie weken lang afwisselend uitgebaat door Noorderwijkse verenigingen en voor het goede doel. Tot zondag 7 januari kun je er nog terecht voor winterse drankjes en hapjes. De Kerstkeet is een initiatief van de gemeenschapsraad, de overkoepelende adviesraad voor 67 aangesloten verenigingen.

“Het is nu al het derde jaar dat we de Kerstkeet drie weken lang opendoen”, aldus voorzitter Koen Peeters. “Zo krijgen meer verenigingen de kans om een centje te verdienen. Er is immers veel vraag. We willen zoveel mogelijk verenigingen aan bod laten komen. Ook de wijken zijn geïnteresseerd. Als de wijk SKW bijvoorbeeld open doet, dit jaar op 2de kerstdag,dan is het hier full house. De Kerstkeet wordt elk jaar ook opengedaan ten voordele van de Derdewereldactie van de Noorderwijkse pater Evarist Verlinden. Dan komt ook de familie van de pater een glaasje drinken.”

Naast de verenigingen steunen, wil de Gemeenschapsraad ook de mensen van Noorderwijk een keer per jaar samenbrengen. “En daar slagen we in want de keet loopt elke dag goed vol”, verzekert voorzitter Koen. “Met dank ook aan bloemenboetiek De Duinroos, die met mooie kerstdecoratie sponsort.”

De agenda:

Agenda Noorderwijkse Kerstkeet 2017-2018