Tarzan en Prutske vliegen in een databank, minister moeit zich met je kat

Kat op terrastafel

Tarzan en Prutske, 2 katten vliegen in een databank. Dat is een van de eindejaarsmaatregelen van de Vlaamse regering. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil alle katten geboren na 1 september 2014 laten castreren of steriliseren. Tot 1 januari 2020 krijgen eigenaars van katten de tijd om dit te doen. Wie in de toekomst katten wil kweken moet daarvoor een vergunning hebben. Gemeenten moeten een kattenplan opstellen om het zwerfkattenprobleem aan te pakken. De gegevens van dieren die gecastreerd of gesteriliseerd worden moeten door de dierenarts in een databank ingevoerd worden.

De minister grijpt in op de natuur, kattenliefhebbers vinden het een totaal verkeerde maatregel om het zwerfkattenprobleem aan te pakken. Ze vinden het een aanslag op hun privacy. De minister moeit zich immers met hun geliefkoosde kat. Een poezenliefhebster: “Een zwerfkattenprobleem aanpakken moet je anders doen met een zwerfkattenplan. Wat gaat er gebeuren met die zwerfkatten? Ze mogen gerust verder kweken? Wij worden onder het mom van dierenwelzijn op kosten gejaagd. En als je het niet laat doen kan je nog een boete krijgen zeker? Neen, die minister is fout! Een echte kattenliefhebber weet zelf wel wanneer hij/zij met zijn diertje naar de dierenarts moet.”

DELEN
Vorig artikelBosgroep Zuiderkempen plant 1000e kloemp
Volgend artikelRecordbedragen voor Warmste Week
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.