Werkgroep wil van Herentals dé gedroomde woonplaats maken

Wat als Herentals de gedroomde woonplaats is?

In navolging van Wat als Herentals sportstad in Vlaanderen is heeft een nieuwe werkgroep ambitieuze plannen om van Herentals dé gedroomde woonplaats in Vlaanderen te maken. De werkgroep wil meer water naar het centrum brengen en een deel van de gedempte vaart opnieuw open leggen. Water moet mensen opnieuw samenbrengen. Er kan een kleine loop gegraven worden tussen het station tot aan McDonald’s.

De mobiliteit in de stad moet aangepakt worden met o.a. zelfrijdende busjes en het meer centraal maken van het NMBS-station Wolfstee. De werkgroep ziet er het station van de toekomst’, Electische leenfietsen, driewielers voor pakjes, sportieve riksja’s. Parkings moeten efficiënt ingezet worden, een park- en rideparking aan de afrit 22 van de E313, mogelijk een ondergrondse parking aan de Olympiadelaan. Wie aan de uitwerking van deze ideeën wil meewerken kan zich melden op watalsherentals.be.