Aurubis hoopt op ‘go’ uit Duitsland om fabriek te verdubbelen

Aurubis koperen cathodes
Foto: Aurubis

Alle ogen vanuit Aurubis in Olen zijn donderdag gericht op het Duits moederbedrijf in Hamburg. Daar moet de Raad van Bestuur van Aurubis een ‘go’ geven voor de bouw van een ultramoderne recyclagefabriek voor koper in Olen. De Vlaamse Regering leverde alvast de nodige omgevingsvergunning af. In de nieuwe fabriek van Aurubis in Olen worden naast koper ook andere edelmetalen en nikkel gerecycleerd en geproduceerd. Bij Aurubis in Olen werken 580 mensen.

DELEN
Vorig artikelFietsersbruggetje centrum krijgt nieuwe toplaag
Volgend artikelBart Buls eert Tom Petty
De mens achter het nieuws. Ludo zette 39 jaar geleden zijn eerste stappen bij Dagblad Het Volk, bouwde mee de berichtenkrant van TV Kempen & RTV uit en maakte de site van ThalsFM groot. Nu is hij hoofdredacteur.